Gepost op

Mia en de CAN-BUS

Geïnspireerd door Miahammia: https://miahammia.wordpress.com/page/2/ heb ik  geprobeerd mijn eigen OBD2 lezer te bouwen. Een Arduino Uno of clone, een Arduino CAN-shield, OBD2 en D9 connector en een klein LCD scherm is alles wat je nodig hebt. Daarnaast is de juiste informatie belangrijk. Arduino-software en het CAN Bus protocol voor onze Mia: http://www.vehiculeselectriques.fr/topic15213.html

Na heel wat gepuzzel toont het scherm: van de tractiebatterij de stroom I, temperatuur en SOC en na het starten ook de temperatuur van de motor en variateur.

Aansluitschema: download electric circuit

Arduino programma: https://create.arduino.cc/editor/dr_diy/cabe362a-89cc-4bdd-994a-44e7f8720b0a/preview

 

Voor circa €30 aan Chinese electronica
LCD ontvangt Mia CAN bus informatie

 

 

Gepost op

Schokbrekers bestellen via het Collectif M.I.A of Jacobi Mainz

Voorbeeld van het Franse bestelformulier 

 

Schokbrekers voor de MIA Electric kunnen nu op twee manier worden aangeschaft:

direct via  de Duitse MIA-garage Jacobi Mainz

of

mogelijk met enige wachttijd via de Franse belangenvereniging Collectief M.I.A.

 

De MIA 12 kWh, 8  kWh, C en L  zijn uitgerust met afwijkende typen.

des gewenst kan 4elkaar voor u bemiddelen.

opmerking: Het Colectif koopt gezamenlijk  in. Tegenover het prijsvoordeel kan een langere wachttijd staan.

Gepost op

Voorkom een blokkade van het 12 kWh BMS

De Franse fabrikant E4V heeft het 12 kWh batterij pakket ter bescherming omringd met veel veiligheidsmaatregelen. Het batterij management systeem, BMS, waakt bij het op- en ontladen over de cellen en kan onder een aantal omstandigheden het interne relais tijdelijk of definitief afschakelen, bijvoorbeeld tijdelijk als de lading van de tractiebatterij minder dan 5% bedraagt.

Een andere conditie waarbij het BMS zelfs de tractiebatterij definitief afsluit is wanneer de 12V servicebatterij 10 maal een lagere spanning dan 8,5V  heeft gehad.

De 12V servicebatterij wordt ook bij langdurige stilstand  automatisch bijgeladen vanuit de tractiebatterij. De tractiebatterij moet dan wel meer dan 20% geladen zijn èn alle deuren moeten gesloten zijn.
Houd de portieren en achterklep dus  dicht!

Voorkom verder zoveel mogelijk dat de 12V installatie spanningsloos is.

Gepost op

4elkaar staat klaar voor MIA electric

Sinds eind april kan de MIA electric in Oostknollendam worden uitgelezen via de computer* en is een driedaags bezoek aan de MIA-garage van Jacobi in Mainz afgerond. Tijdens dit verblijf is veel gesproken en geleerd over de unieke elektro-auto. Er is daarbij een duidelijk beeld ontstaan: de MIA electric is de komende jaren nog goed te onderhouden. Wel kan het soms even duren voordat de juiste onderdelen beschikbaar zijn.

*i.v.m. de licentierechten is het uitlezen van de status van de 12 kWh-batterijen van de fabrikant E4V beperkt mogelijk.
Bezoek aan Jacobi Holzbau te Mainz.
Jacobi heeft zowel gebruikte als nieuwe reserve-onderdelen.
Detail voorwiel met remschijf, ABS-sensor en stabilisator.
Renovatie 8 kWh batterijpakket.
Gepost op

Steunpunt MIA electric binnenkort in Noord-Holland

 

4elkaar streeft ernaar om medio april 2017  u  te kunnen begeleiden met een storing aan uw elektrische auto MIA electric.

Naar aanleiding van het faillissement van de Franse fabrikant en het beëindigen van de activiteiten van de Nederlandse importeur en garage heeft 4elkaar in samenwerking met de Franse MIA-electric belangenvereniging Collectif M.I.A. een steunpunt in het Noord-Hollandse Oostknollendam, ca. 20 km boven Amsterdam, opgericht.

4elkaar probeert u een zo goed mogelijke te helpen bij het stellen van een diagnose en kan u met een eventuele reparatie begeleiden.

4elkaar komt op verzoek ook bij u langs.

U kunt hieronder reageren of gebruik maken van het contactformulier.